Stoelmassage technieken

Stoelmassage is de meest aangeboden vorm van bedrijfsmassage. De massage wordt gegeven op een comfortabele stoel. De tijdsduur is relatief kort en de kleding kan bij massage zonder olie worden aangehouden. Elke stoelmassage wordt rechtopzittend afgesloten met een trommelsessie op de rug, waardoor het bloed weer sneller gaat stromen en de geest weer actief is.TouchPro® stoelmassage is een vorm van drukpuntmassage gebaseerd op 1300 jaar Japanse Anma massagetraditie. Tijdens de massage worden acupressuurpunten geactiveerd om tot op celniveau de bloedcirculatie, de doorstroming van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen in het hele lichaam te stimuleren. Hoofd, nek, schouders, rug, heuprand, armen en handen worden over de kleding heen behandeld. De druk van de massage wordt per persoon aangepast.


Thaise stoelmassage is een massagevorm gebaseerd op 2500 jaar traditionele Thaise geneeskunde. De typische druk- en stretchtechnieken uitgevoerd op het bovenlichaam geven ruimte aan gewrichten, stretchen SEN-lijnen en hebben een vitaliserende werking op het lichaam. SEN-lijnen zijn kanalen waardoor de energie in ons lichaam stroomt. Door over de kleding de SEN-lijnen te masseren, worden geblokkeerde energieën vrijgemaakt om pijn te verlichten en om ruimte te creëren voor het loslaten van stress en spanningen. De massage heeft een diepe werking op de belangrijkste spiergroepen en verhoogt daarmee de flexibiliteit en de soepelheid van het lichaam.


Tuina is gebaseerd op 2000 jaar traditionele Chinese geneeswijze. De Tuina hanteert druk- en wrijftechnieken. Tijdens de stoelmassage worden acupressuurpunten op het bovenlichaam geactiveerd om de stroming van de Qi, de levensenergie, te herstellen en het lichaam te stimuleren zichzelf te helen. De acupunctuurpunten liggen op de meridianen. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan. Meridianen zijn kanalen die onze organen en weefsels van energie voorzien. De massage wordt over de kleding heen gegeven.

Pitjit is een massagevorm afkomstig uit Indonesië en wordt vanouds van generatie op generatie vanuit hart en gevoel doorgegeven. De pitjit stoelmassage is een stevige en dynamische nek- en rugmassage met warmte inbrengende olie. De massage verbetert bloedsomloop, conditie, vitaliteit en doorstroming van lymfestelsel en verhoogt het energieniveau. Het doel is om de geest en het lichaam in balans te brengen.


Triggerpoint is een preventieve stoelmassage en een aanvulling op de TouchPro® massage. Rond 1940 werd de wetenschappelijke basis voor de triggerpointtherapie gelegd. Een triggerpoint is een kleine locale kramptoestand in de spier. De doorbloeding in de spier stagneert met als gevolgen pijn en stijfheid in naastliggende gewrichten, tintelingen, koude lichaamsdelen of uitstralende pijn. Drukpunten worden behandeld op beginnende spierknopen in het gebied rond schouder, nek, armen en onderrug om de bloedcirculatie te stimuleren. De massage wordt over de kleding heen gegeven.


Hotstone is een ontspannende rug- en schoudermassage met warme stenen. De warmte van de stenen dringt diep in het lichaam door en voelt weldadig bij spier- en gewrichtsklachten. De massage vermindert pijn bij fibromyalgie, helpt bij het losmaken van verklevingen en vermoeidheidsverschijnselen nemen af. Door het masseren met warme stenen treedt verbetering op van het lymfestelstel, wordt de energiehuishouding versterkt en wordt het lichaam ondersteund tot zelfherstel.

Ruime keuze

www.stoelmassage-op-locatie.nl |  070-7370261 of 06-53508833 | info@stoelmassage-op-locatie.nl | Copyright 2019© Stoelmassage op Locatie